HELVA

Bigadiç’teki geleneksel meslekler arasında günümüze kadar varlığını sürdürebilmiş olanlardan birisidir Helvacılık.

Bigadiç helvası yörenin sahip olduğu gastronomik zenginliğin en önemli parçalarındandır.Üretimi dededen babaya, babadan oğula geçen ve hala devam eden yöresel bir üründür. Bu ürünün hazırlanması aşamasında, hangi malzemenin ne kadar kullanıldığı, hangi malzemenin hangisinden sonra ilave edildiği, helvada kullanılan susamın ne kadar süre ile kavrulduktan sonra çifte kavrulmuş hale geldiği, kullanılan susamın Bigadiç’in hangi köyünde yetiştirildiği , çöven otunun nereden temin edildiği ve üretim aşamalarının geleneklere bağlı olarak devam ettirilmesi ürünü  yerel bir ürün olarak en önemli tanıtım malzemelerinden biri haline getirmektedir.

Sadece Bigadiç’ lilerin değil tadına bakan herkesin beğenisini kazanan Bigadiç’te yapılan tahin helvası “BİGADİÇ HELVASI”  ismini alarak da adeta kalitesini tescillemiştir.





Kategorideki Diğer Başlıklar

HÖŞMERİM
GÜVEÇ