GÜVEÇ


Türkiye'nin belki de başka bir yerinde olmayan bir özelliği vardır. Bigadiç'deki her kasap dükkanının odun közü ile kızdırılan fırını vardır. Bu fırınlarda yine Bigadiç'e münhasır Göveç pişirilir.

Bigadiç Güveci; Bigadiç yöresinde yetiştirilen domates,biber, mevsimine göre otlak, dağ, kır vb. alanlarda beslenen genellikle kekik, pıynar, çitlembik, yaban eriğive kaya inciri gibi ağaçsı ve dal bitkilerle beslenen süt oğlağı, kemik suyu ve tuz kullanılarak taş fırınlarda yöreye has zeytinyağı ile birlikte 2-4 saat aralığında hazırlanan göveçlerin kokusu, nar gibi kızarmış etler, tok insanın bile iştahını kabartacak nefasettedir






Kategorideki Diğer Başlıklar

HÖŞMERİM
HELVA